logoDélegyházi Hunyadi János Általános Iskola

Iskolánk

Kedves szülők és leendő elsősök!

Minden gyermek illetve család életében jelentős változás az iskolába lépés. Nem csak a felhőtlen játék, hanem a munka is része lesz mindennapjaiknak. Az iskola gyermekeink életének egyik legfontosabb színtere. Ismereteket szerez, megtapasztalja saját képességeit, lehetőségeit, elsajátítja a társadalmi együttélés szabályait, megalapozza jövőjét. Iskolánk egyik törekvése az, hogy ez a váltás, az iskolába lépés, a lehető legkönnyebben menjen. Célunk elsősorban a képességek kibontakoztatása, kompetenciák kialakítása azért, hogy gyermekeink megállják a helyüket az élet különböző színterein.

Mit tud ajánlani a Hunyadi?

  • Könnyű elérhetőséget, hiszen a község központjában van. Ha gyermekünk más településre jár iskolába, nem csak időt, de rengeteg energiát is elvesz tőle az utazás, még akkor is, ha nem tömegközlekedési eszközzel jár. A település külterületén és a belterület távolabbi utcáiban lakó tanulóinkat reggelente iskolabusz szállítja az iskolába, délutánonként pedig haza.
  • Változatos módszereket, differenciált oktatást nyújtunk. Iskolánkban már hagyomány, hogy a magyar nyelv és irodalom tárgyakat a Meixner-módszerrel kezdjük tanítani. Azon kevés iskola egyike vagyunk, ahol nemcsak elsőben használjuk ezeket a könyveket, hanem 2. évfolyamon is. Ezek a tankönyvek a részképesség-zavarral közdő gyermekek számára könnyebbé teszik az olvasás, írás elsajátítását, de a jó képességű gyerekeknek is biztos tudást nyújtanak.
  • Szakképzett, gyakorlott pedagógusokat ajánlunk, munkájukat fejlesztő- és gyógypedagógus segíti.
  • A mindennapos testnevelés részeként modern társastánc színesíti a gyerekek mozgáskultúráját.
  • Napközis és tanulószobai foglalkozásokat indítunk, illetve reggeli és délutáni ügyeletet biztosítunk.
  • A második évfolyamtól indul a nyelvoktatás, játékos, kedvcsináló módszerekkel, szakköri keretek között. Megfelelő számú jelentkező esetén már első évfolyamtól biztosítjuk a német nyelvi szakkörön való részvétel lehetőségét.
  • Tehetséggondozást alsó és felső tagozaton; iskolásaink magyar, matematika, történelem és a művészet területein különböző versenyeken próbálhatják ki tehetségüket. A nagyobbak számára a digitális kultúra és a környezetvédelem nyújt további lehetőségeket.
  • Rendszeresen szervezünk tanulmányi kirándulásokat, az osztályok évente vesznek részt (akár többnapos) erdei iskolai programokon, valamint évente több alkalommal is szervezünk Erzsébet-táborokat.
  • Komplex Alapprogram: logikai, digitális, művészet, testmozgás és életalapú alprogramokat indítunk a délutáni foglalkozások keretében.

Mit érdemes tudni a Komplex Alapprogramról?